18. новембар 2016.

Опет се оглашавам

Али мало другачије. Направио сам дан паузе од писања. То је добар знак, значи да живот тече у позитивном смеру.

Једино чега се понекад плашим је одлазак да спавам. Кад спавам, тад сам најсрећнији, али у исто време ми се са сваким одласком чини да сам нешто пропустио. Схватам да дан који сада одлази неће више да се врати. Све је пролазно, ми смо потрошни.

Јуче сам се сетио Бесмртне песме, сад ми је опет прошло кроз главу, док сам писао претходну реченицу: "зато живи, ал сасвим". То ми стоји у подсвести. И поднаслов овог блога каже то, само једном речју - живите.

Живите своје животе, искористите то време које вам је подарено, ако уопште и верујете да тако нешто постоји. Оно што је данас прошло, ствар је прошлости. Нема места за очајање. Све се мења.

Размишљам како неке једноставне ствари функционишу. Кад ми је и најгори дан, ако већ нисам физички исцрпљен, обично тренирам. На улазу у дођо све престаје, почињем неки други ја, без проблема, чист, као тек рођен. И то ме стање држи још неколико сати по изласку из дођоа. Може да ме држи и данима, мада обично проблеми реалности теже да се врате. Али на том чаробном месту, у храму, све престаје.

Програмиран сам тако и радујем се томе. Кад је и најтеже, тренинг ме ослобађа. Тренингом полако постајем једно са вештином. Чак и на овом нивоу мале бебе то могу да осетим. Ко зна како је некоме ко се са вештином сједињује целог свог живота.

Хтедох рећи, кад се све то догоди, и кад изађем напоље, некако ствари добију другачији облик. То значи да све оно што сам умислио као проблеме може често бити решено врло једноставно, само ако се посматра са дистанце. Ако то нисам ја, него неко мој о коме бринем.

Важна је та слобода. Важно је ослободити себе. Важно је бринути се о себи. Важно је осећати себе. Важно је упознати себе. Важно је бити то што јеси. Ето тако. Сутра кад погледам ово, сетићу се.

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive