10. септембар 2015.

Суморни дани

Неки су се тамни облаци надвили над вашег друга. Ко ме познаје мало боље, зна да то и није тако редак случај. Био некада. Одавно сам то престао и да делим са вама. Одавно сам то престао да делим и са самим собом. Уместо тога, деси се да га потиснем, да и не знам да је ту. А ту је.

Нека, ова киша напољу је савршена за свођење мисли. Уз Кеша у позадини. То може трајати сатима.

Започео сам један нови дневник. Мислио сам да нешто поделим са вама, али сам схватио да није намењено вама. Намењено је мени самом, да га схватим, прихватим. Да прихватим себе и своје проблеме који се ту негде завлаче већ тако дуго. Да се загрлимо, као другари, да се помиримо, па да их решим, уместо да ме даве.

На крају крајева, ко би прочитао 4-5 куцаних страна у једном даху? Можда некад изађем с тим дневником пред вас, у портабл формату, лепо сређеном, па читајте и до миле воље коментаришите. Данас не. Забога, тек сам га започео.

Неко би рекао да ту недостаје још нешто. Недостаје много шта, али важно је препознати и решавати. Делати, малим корацима ка великим циљевима. Како би Рале рекао, завладати светом. Само што он има свој мали свет. Мој свет је велики. Мислим да је и његов, само не признаје. Има у њему места за све добре људе.

Пре свега, у том мом свету мора имати места за мене. А пошто сам тог мене некако доста запостављао, дошли смо до тачке где би требало да га молим за опроштај и да му помогнем да се врати. Да не би ово остала празна слама. Да се не би опет црни облаци надвијали. Ето.


2 коментара:

  1. Ти знаш да смо систематични. Само редом, ово је почетак краја суморних дана. Само храбро, што би рекли другови комунисти - ни корака назад!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Не враћам се на старо, али морам да разматрам шта је било да бих умео да исправим...

      Избриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive