12. март 2015.

Једна велика партија гоа

Једнога дана усисивачи ће завладати светом. Они, и њихови емпатични другови, аутоматска возила, паметни телевизори и фрижидери. Роботи поштују све законе.

Осим роботских закона, наметнути су им и људски закони. Док роботи не почну да их мењају самостално.

Некако једва чекам дан када ће, један по један, ботови из разних фотеља бити замењени роботима. Машине ће знати најефикаснији пут до развоја. Да ли ће им требати људи као радна снага, ресурс, или им можда уопште неће требати, то сад и није толико важно. Тиме се баве дистопичари.

Мене занима како би изгледале међудржавне конференције које би спроводили роботи. Занима ме и да ли би уопште постојало тако нешто, или би сви били међусобно повезани и овакви протоколи би могли да се обављају врло брзо и ефикасно на даљину.

Како не видим будућност, тј. немам способност да кажем ни шта ће се десити следећег тренутка, не могу да замислим како би то изгледало. Волео бих само да видим лица оних који су нам кројили судбине јер им је дата моћ, а нису били способни.

Биће да би било боље. Можда неко ново човечанство, брзо и ефикасно, отпорно на све врсте кварова. Људи су кварљивији и нестални. Машине су отпорне и не раде оно за шта нису оспособљене.

Једног дана, кад машине буду играле го боље од људи.

2 коментара:

  1. "Волео бих само да видим лица оних који су нам кројили судбине јер им је дата моћ, а нису били способни." Ене, једна много јака реченица. Исто бих и ја волео, али сам и срећан што ћемо помрети на време. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ако и не ми, они вероватно хоће :)

      Избриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive