28. јул 2013.

Скидање са лоших навика

Знате оно кад вам се сок или јогурт залепи за чашу јер је сто година нисте опрали и онда је тешко да скинете тај лепљиви остатак? Ако не знате, прошли сте већ тај испит зрелости. Ако вам се стално дешава - треба то одбацити. Једноставно, оперете судове сваки пут кад их испрљате. Импресивно, зар не?

Тако исто и са лошим навикама, треба их постепено и упорно мењати. Оне се нагомилају и тешко их је одлепити од себе ако редовно не трљате. Сваког дана помало, полако нестају. Упорношћу и стрпљењем долазите до циља.

Лоше се навике могу заменити добрим навикама. То је добро. Много боље него мењати прљаву чашу чистом. Добре навике се укорењују мало теже, исто тако упорношћу. Постанете чистији. И размишљате здравије. И пролазите један по један испит зрелости. Сваки дан.

Док радите нешто за шта није потребан велики интелектуални напор, размишљајте о томе. Одаљите се од тога што радите и размишљајте о томе из неке друге перспективе. Ухватите себе у сређивању свог живота. Бићете срећни кад схватите шта радите. Бићете срећни кад схватите да је све део поретка, и да ништа није неважно.

Blog Archive