11. новембар 2013.

Мишљења и размишљања

Некад гледате ствари са стране и питате се зашто се то вама не деси, зашто нисте на њиховом месту. Замишљате шта бисте урадили. Да сте ви тај тамо, ви бисте њима показали како би требало да владају ситуацијом, шта би требало да учине, како би требало да реагују и све тако.

Онда се нађете у сличној ситуацији и урадите исто што и тај неко тада. И онда ствари посматрате мало другачије.


Паметније би било прво се ставити на свачије место.

Јесте, тешко је признати пораз, кад ви урадите то исто. Онда смишљате изговоре. "Јесте, али он није (убацити фактор који спречава одговарајућу реакцију), а мени је (убацити још један фактор који спречава одговарајућу реакцију)".

Научите нешто, и крените даље. Прихватите одговорност. Без изговора. Следећи пут биће другачије.

И научите да се ставите у туђу кожу пре него што коментаришете. И да контролишете своје речи. И да замислите своју идеју, пре него што је заправо изговорите.

Живело би се лепше без сувишних коментара. Сложније, кад друге не бисмо пљували и подсмевали им се. Економичније, кад не бисмо губили време на непотребне расправе. Здравије, кад не бисмо стварали беспотребне конфликте и фрустрације.

Размислите.

2 коментара:

  1. Eeeee, ToMCee, svaka ti je zlatna...ali ljudi su ljudi...na žalost ili na sreću! i još jednom da citiram svoj dragi bend "Glupost je neuništiva". Ali, no sikiriki, bitno je da makar neko usavrši sebe malkice i još malkice pomogne drugom da i on napreduje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ухватим себе да нисам баш доследан у примени горњих начела. Верујуем да сам достигао неки ниво самоконтроле због кога ми неке колеге честитају, али такође знам да сам јако далеко и да има на томе још много да се ради. С друге стране, остали којима бих волео да пренесем то расположење нису баш спремни тако лако да га прихвате :) Важно је да радимо на томе, свакодневно, и да размишљамо о томе што радимо, јер нас то учи како можемо даље :)

      Избриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive