25. март 2012.

Стандардно, као гавран

Онај гавран што долети у глуво доба ноћи и захтева од тебе да му предаш душу. Тако некако стандардно појави се и дуга после петоминутног пљуска. Исто тако и матори занемарује себе. Осушио се потпуно, постао је кост и кожа, упропастили су га злоћудни зраци бљештавог екрана, којекакве штетне материје из грицкалица које је прождирао уз пиво и превише рада. Уз све то, хранио се ретко, таман онолико колико му треба да преживи. Није имао физичких активности осим стандардног покушаја тренинга који се одавно ни тако више није могао назвати.

Матори се сећа којекаквих глупости из времена кад је био млад. Матори се чуди какав је болид тада био, а онда схвата да је сада четири пута већи болид него тада. Он то увиђа и њему то није јасно. Шта је то што га је однело?

Остао је забијен у свој свет као клин у глогов колац. Полако је одумирао, а мислио је да живи. Мислио је да је све то један велики неспоразум и да ће се све једноставно решити. Мислио је да ће процесу напокон доћи крај и да ће га, без сумње, ослободити. Само није знао ни ко га прогони, ни због чега. Да, матори је изгледа био у проблему са самим собом, јер њега нико други није ни примећивао. И како би, кад је само седео, пио и гледао у нуле и јединице.

Матором се једног дана све смучило. Није повраћао, није имао снаге. Хтео је да оде и напусти све. Да напусти свој шарени свет који је себи градио деценијама. Хтео је да нестане, с траговима или без њих, било му је сасвим свеједно. Али матори се више није могао померити. Остао је заробљен у своју плаву кутију смрти и чекао да га иста задеси. Постао је свестан да је изгубио све и коначно се ослободио. Више га није било брига ни за шта.

Умро је кад му је отказао неки драјвер. Сасвим природно, рекло би се.

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive