04. март 2012.

Свирепи Свирп

Звучи познато? Ја сам чуо за њега. Ако ви нисте, поделићу причу о њему с вама.

Свирепи Свирп је дошао у мој град. Зову га тако из мени непознатог разлога. Оно што сам чуо о њему је да много воли множење и дељење. Сабирање и одузимање му нису омиљени. Оне који сабирају и одузимају одувек је волео да кажњава својим огњеним бичем. Ваљда су га зато прозвали Свирепи.

Свирп је рођен једног магловитог предвечерја, у тренутку када је светом завладала ужасна тишина. Као беба, био је једини који је парао ту сурову тишину својим гласним вриском, који је више личио на неки бесан рик какве рањене звери. Хтели су да га казне због парања тишине, али је био још мали, па нису имали начина.

Убрзо је порастао, а тишина није престајала. И даље је једини дизао глас. Видевши одређене људе како одузимају и сабирају, једног по једног је почео кажњавати потпуним одсецањем прстију тим својим огњеним бичем. Једног по једног, ослобођене људе учио је како да множе и деле. Слободни људи су Свирпу били захвални, а они које је кажњавао из пакости и страхопоштовања прозвали су га Свирепи. Слободни људи са поносом су изговарали име Свирепог Свирпа и причали анегдоте о томе како је баш њих ослободио.

Многи га покушавају укротити. Расписане су бројне потернице за њим. Терете га за поремећај тишине. Он се не да. И даље јаше преријама свемира и ослобађа поробљене, а кажњава оне који сабирају и одузимају. Што више напредује, све је већи притисак на њега. И што је већи притисак на њега, све је већи број слободних људи. Један по један, и они су кренули дизати своје гласове. Сада хор слободних људи пара успостављену тишину и више их ништа не може зауставити.

Потражите Свирепог Свирпа, радо ће вам помоћи да запарате тишину. Кад једном научите да певате, више никада неће моћи да вас поробе.

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive