12. фебруар 2012.

MITx почиње

Као што је раније најављено, а док чекамо да журка на Стенфорду почне, MIT (Massachusetts Institute of Technology) улази у нову сферу Интернет едукације на мало другачији начин. Пилот курсом 6.002x који је базиран на курсу 6.002 - Кола и електроника (Circuits and Electronics) отварају за ширу популацију нови интерактивни софтвер којим ће покушати да, што је реалније могуће, дочарају студирање на MIT.

Курс је један од уводних на смеру електроинжењерства и рачунарских наука (EECS). Покрива: отпорнике и мреже, независне и зависне изворе, прекидаче и MOS транзисторе, дигиталну апстракцију, појачаваче, елементе за чување енергије, динамику мрежа првог и другог реда, дизајн у домену времена и фреквенције и аналогна и дигитална кола и примене.

Распоред курса је већ утврђен, а тренутно доступна информација је да курс почиње петог марта. Од студената се очекује да проводе десетак сати недељно на овом курсу. Садржи лекције у формату видео-клипова, одабране делове уџбеника, вежбе и домаће задатке. Значајни део курса су и лабораторијске вежбе, дизајниране тако да представе реалну лабораторију на MIT. Курс такође обезбеђује и туторијале и неке додатне материјале за учење. Поред домаћих задатака на недељној бази, ту су и тест на половини курса и завршни испит. За дискусије и питања о курсу обезбеђен је форум, а ту је и доста пратећих докумената.

По успешном завршетку курса добија се потврда независног тела (бесплатно, као и све остало). Уколико мислите да сте довољно добри, можете доказати своје знање и акредитовати своју потврду на MIT, али то морате платити.

Потребна предзнања за курс углавном се тичу напредније физике електрицитета и магнетизма. Што се математичке позадине тиче, потребно је основно познавање математичке анализе и линеарне алгебре, те решавања диференцијалних једначина. Пошто се напреднија математика очекује тек од половине курса, за оне којима је математика слабија страна у првој половини курса је обезбеђен и увод у решавање диференцијалних једначина.

За више информација и пријављивање (које је у току) можете посетити сајт MITx. Срећно!

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive