23. фебруар 2012.

Четвртасти текст

Кад се у четвртак пробудиш, видећеш да се свет није значајно променио. Све улице су и даље четвртасте. Сви прозори су четвртасти. Твоја соба је четвртаста. У четири сата поподне стандардно ће се људи враћати с посла у четвртастим кутијама. Скочићеш из свог четвртастог кревета на четвртом спрату зграде која замало да буде четвртаста. Заиста, кад погледаш мало боље, овај четвртак је као створен да се извучеш из своје трочетвртинске пиџаме и сложиш онај четвртасти, покерашки израз лица. Доручковаћеш четвртасти тост-хлеб са упрженим јајетом.

Прочитаћеш прве четири реченице из неког досадног романа. Видећеш да ти је досадно, па ћеш га бацити на четвртасти сточић крај кревета. Уместо тога, забленућеш се у четвртасти екран, са кога ће ти стизати дезинформације. Знаш да лажу, али једноставно те копка шта ће се даље десити. Посматраћеш све специфичности њихове четвртасте приче и смејаћеш се.

Вече ће брзо доћи. Четвртак као и сваки други. Гледаш у своју изнурену фацу у четвртастом огледалу у купатилу. Са стране је један троугласти комадић плочице која је некада била четвртаста. Бројиш странице остатка плочице. Четири. Запиташ се зашто их нема пет или три. Ваљда зато што је данас четвртак. Переш зубе и одлазиш у петак. Спаваш на четвртастом јастуку и све ове случајности нестају.

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive