08. јануар 2012.

Патрикови видео туторијали за математику

Дошло је време за недељни пост, у коме сумирамо недељу са научне, техничке, технолошке и едукативне тачке гледишта. Прошла година је за научнике и њихове фанове била врло бурна, ова ће вероватно бити још бурнија, и то ћу вероватно и ја испратити. Међутим, да се не задржавам на небитним стварима, данас вам представљам сајт на коме вас Патрик учи како да радите све оно што до сада нисте умели баш најбоље, а односи се на математику.

Сајт ми се појавио међу мејловима, проследио ми га је Иван (@E_dd_ie), а име сајта је PatrickJMT, где JMT стоји за Just Math Tutorials.

Туторијали су тренутно подељени у категорије: алгебра, аритметика, математичка анализа, диференцијалне једначине, дискретна математика, линеарна алгебра, вероватноћа и статистика, тригонометрија и разно. Сви туторијали су у видео формату, окачени су на YouTube и приступ им је слободан. Једина могућа мана им је што су на енглеском језику, па бисте морали да се упознајете са њиховом терминологијом, те нису баш погодни ако не можете да пратите наставу на енглеском. С друге стране, језик математике су формуле, тако да би ипак требало да можете све једноставно похватати.

Иначе, Патрик о себи каже да је 8 година предавао математику на универзитетском нивоу, а 15 година је подучавао. О вама каже да вам је потребно само време, стрпљење и много вежбе. Па, шта чекате? Само напред :)

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive