05. јануар 2012.

Јутјуб клинци

Данас је четвртак, дан за насумични текст. Насумични текстови служе да вам привуку (или одвуку) пажњу неким стварима који нисам могао сврстати ни у животну филозофију (понедељак), ни у науку и технику (недеља). Наравно, могуће је да ће неки од насумичних текстова ипак бити из једне од ове две категорије, можда чак и њихова комбинација. Зато се и зову насумични. У даљим текстовима осим речи "насумични" могуће је да ће се појављивати и реч "рандом", или нека трећа коју успут можда смислим.

2012. је. Вама је 13, 19, 30, 45 година и слуша вам се нека добра стара песма. Укуцате њен назив на јутјубу, појави се, прочитате опис, уживате у музици. Док сте већ ту, да прочитате коментаре...
  1. Лајкујте ако слушате ово у 2012.
  2. Ја имам 10-13-15 година и само ово слушам. Моји вршњаци немају појма шта је добра музика.
  3. Жалосно је како данашњи клинци не знају шта је добро, само слушају гранд и трују се глупостима.
  4. [допишите сами]
Прескочио сам све коментаре који имају везе са текстом песме, све смислене коментаре и све коментаре који се тичу верске и националне мржње. Трололололо...

Није да ме нервира, више бих рекао да је клинцима данас дефинитивно потребно више пажње. Не мислим на то да ли слушају гранд или рокенрол или шта год. Коментари типа овог под 2) су сигуран знак да су деца:
- жељна пажње и запостављена, па хоће да их други похвале како су паметна што слушају добру музику
- горда и препотентна, па хоће да сви знају како су она суперинтелигентна и надмоћна над својим вршњацима јер њихови вршњаци "немају појма"

С друге стране, имамо оне под 3) који некад долазе од клинаца, а некад и од старијих који сматрају да је свет пропао кад је "пропао" рокенрол. Чијом је заслугом пропао рокенрол? Да није заслугом тих клинаца који данас слушају мега-диско, а у време кад се све распадало још нису били ни у мамином стомаку? Не волим да генерализујем, али морате признати да су ваши вршњаци у многоме утицали на то шта сам ја слушао и шта ће моја деца слушати. А и ви сте утицали на своју децу. Или нисте?

Ови коментари под 1) су донекле и симпатични, јер показују да рокенрол (или шта год то било) заправо није мртав док су му деца верна. Па ипак, бесмислени су, јер испливају на врх, а неки вредан коментар падне на дно.

Размислите како утичете једни на друге. И наставите да стварате добру музику. Рокенрол је "умро" само зато што је већини дупе зинуло за паре и престали су да стварају праве ствари. Јесте, мора од нечега да се живи. Не мора од тога. Радите нешто друго, свирајте и стварајте из задовољства. На крају крајева, то је оно због чега музика и постоји. И то је начин како се права музика ствара. Ако хоћете паре, преселите се у фолкере.

И васпитавајте своју децу да уместо гордости шире љубав и толеранцију. Музика није ту да уништава, већ да спаја.

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive