06. новембар 2011.

Програмски језик C од нуба за нубове

И, оно што се збивало у мојој глави пре пар дана, коначно је експлодирало. Услед нечега што ми је скренуло пажњу са кодовања и теорије информација (у даљем тексту: "кити"), бацио сам се на тражење одговарајућег домена, те креирање новог налога на GMail-u, Twitter-u и Blogger-u. Заклети сам блогераш, не могу онај бесплатни вордпрес. Можда једног дана, кад не будем ишао на бесплатно.

И тако је настао Noob C Coder, ваш ресурс једноставних а интересантних проблема писаних у језику C, са објашњењима тамо где је потребно - практичне примене устаљених школских задатака, са имплементацијама или платформски независним, или одрађеним и за Windows и за Linux. Цео блог је на енглеском језику (жао ми је, али перспектива блоговања о C-у за регионално тржиште није баш велика / могуће је да ћу у будућности објавити неки e-book на српском). Уосталом, претпостављам да већ знате бар основни енглески ако кодирате у C-у, мада ко зна, свашта сам виђао.

Сви кодови биће open source, за све критике, коментаре, похвале, предлоге (о дизајну, темама, исправкама) био бих вам захвалан. Блог је отворен тек јуче, и трудићу се да га редовно допуњујем, у складу са слободним временом (дакле, више нећу ни имати слободног времена). Ако желите да се укључите у рад, тј. да допринесете својим прилозима, за сада вам не могу плаћати, али ако постанемо профитабилни једног дана - зашто да не. Имаћу у виду ко је био са мном од почетка :)

Дакле, блог је на адреси http://noobccoder.blogspot.com/, а можете запратити и званични твитер налог @NoobCCoder. Поздрав! :)

6 коментара:

 1. nakon kolololokvijuma bi trebalo da te castim nekim zanimljivim security materijalom za uspesan pocetak. Nadam se da ce noobccoder postati centar raznih entuzijazista. srecan i uspesan pocetak zelim :) :) :)

  p.s.ako ne radis nemoguce, nisi hardcore :):):):)

  ОдговориИзбриши
 2. Не знам што си Анониман, али добро, имаш право :) Захваљујем, можеш да се укључиш, ако желиш (тј. ако имаш времена, а вероватно га нећеш скорије имати за ове неозбиљне ствари) :) Мора нешто да се ради, јбг. Прећи ћу и на немогуће једног дана :D

  ОдговориИзбриши
 3. Bravo za novu ideju i novu delatnost! :-) Neka ti je sa srećom, nanijače, znaš čiju podršku uvek imaš. :-*

  ОдговориИзбриши
 4. Наравно да знам :) Захваљујем :*

  ОдговориИзбриши
 5. И било је време да се сетиш тако нечег! Ниси ми за џабе показивао глупа паскал и делфи! :D

  ОдговориИзбриши
 6. И ја се надам да нисам :) Требаће времена док се напише један добар почетнички туторијал за C, за почетак сам кренуо као да они који наврате већ знају неке основне ствари. Мораћу и њих да додам за скроз почетни ниво - капирам да ће људи који траже помоћ за нубове у програмирању имати проблема са синтаксом, променљивама и начином како то све ради.

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive