05. јун 2011.

Нема више превођења

У току последње две недеље, на блогу је била постављена анкета о коришћењу регионалног преводиоца. Иначе, ако нисте приметили, он је имао опцију превођења странице на хрватски, словеначки и македонски. Оно на македонском ми је било најдраже - блог се звао "Чичко-чичко" :D

Резултати гласања изгледају овако:

Резултати анкете о преводиоцу
Хвала свима који су гласали. Ово није прво статистичко истраживање које сам спровео на блогу, са овим већ имам искуства - кад ви нешто кажете, то је скоро увек тачно. Стога, на основу узорка који чини око 22% тренутно пријављених читалаца (нисте сви пријављени, али неки од пријављених не посећују блог, па је то компензовано), могу да закључим да је присуство овог преводиоца не само непотребно, већ чак и непримећено.

Уклањање преводиоца имаће пар позитивних последица: брже учитавање странице (за оне који имају спору везу или којима веза пуца, уклањање js кода биће осетно), смањење броја елемената у десној колони, побољшана прегледност, а вероватно и уочљивост неких елемената и томе слично.

Да не дужим, од данас је фора са преводиоцем застарела и ја је бацам у канту.

Хвала свима што су учествовали у овом истраживању!

7 коментара:

 1. Имам и ја преводилац на блогу, али не знам да ли га неко користи. Код тебе га нисам приметила.
  Остаће на мом блогу у наредном периоду, не може да шкоди.

  ОдговориИзбриши
 2. Iskreno ja ga nisam primetio, mada razmišljam da ga postavim i kod mene na blogu, jer po statistici imam veliku posećenost iz republika bivše SFRJ.

  ОдговориИзбриши
 3. Олујо, мораш сама да истражиш. Ако мислиш да не може да шкоди, остави га. Овде, изгледа, није од користи, јер оно што људи не примећују нема никакву практичну корист :)

  Милоше, по томе би требало да поставим најмање још и превод на енглески, шпански, руски... Али ако људима већ не смета, што бих им нудио нешто непотребно ;) Узгред, замисли колико ствари људи код тебе не примете само зато што их је јако много. Причали смо о томе већ једном.

  Иначе, моја првобитна идеја је била пресловљавање на латиницу. Још увек се носим том мишљу, пробаћу да направим ту скриптицу кад будем на "распусту".

  ОдговориИзбриши
 4. totalno si CeSID :D
  hvala svima koji su ucestvovali! hahahaaaha :D

  ОдговориИзбриши
 5. Зашто, зашто??!???! Зашто ми се увек смеје???? xD

  ОдговориИзбриши
 6. Увек помислим да остављам погрешан утисак, али изгледа да је то до тумачења :D

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive