14. април 2011.

Лепо и паметно

Не знам зашто је општеуврежено мишљење да лепо и паметно не иду заједно, али се усуђујем да кажем да сам живи пример како то у пракси функционише. У последње време никако не могу да нађем паметну девојку којој треба овако леп дечко. Не знам зашто, можда због тога што сам својим пролепшавањем мало и ја изгубио на памети. Пристајем на све, а то њима није занимљиво јер могу радити са мном шта хоће, и онда од тога нема ништа. С друге стране, стално наилазим на оне друге, с којима не бих да се дружим јер се осећам превише надмоћно и у исто време немоћно; јављају ми се нагони Терминатора, али сам превише цивилизован па се само склоним.

Како то обично бива, у сваком житу има и кукоља. Јесте, има лепих паметњаковићки и паметњаковића, али они ми не придају важност. Да, да, за њих сам оно што би народ рекао "ситна риба", прогутали би ме у једном залогају. А ја тако волим да учим, и онда седнем у прикрајак и посматрам, ослушкујем, сабирам информације и закључујем. Ту и тамо неко ме пусти да нешто кажем, и ја онда покажем да не умем да се изразим, и опет одем у илегалу.

Икс (најчешћа алгебарска променљива, прим. аут.) пута сам наишао на ултра-мега-гига-рибе (сећате се ове песме Тап нула једанаеста? Сад капирам о коме су "певали"), забезекнуо се (као што вуку на цртаном филму испадне језик), а оне се јаве на телефон и - погађате - ја истог момента изгубим интересовање. Изгледа да сам и комуникацију почео да типизирам, када чујем нешто што нисам очекивао, израз лица ми се промени, преврнем очима и окренем главу. "Па да, шта си очекивао?" је најчешће питање које постављам себи у таквим тренуцима.

О свему томе размишљао сам јутрос док сам стављао сенф на виршле. Ето, сад видите чиме се мој тупави мозак оптерећује у најнеочекиванијим моментима своје историје. Али, такви моменти најчешће доносе просветљење. Тако сам схватио да су ми се виршле охладиле.

*

Ко није сконтао, намерно сам погрешно променио по падежу Тап 011, у циљу дочаравања своје заглупљености ;)

10 коментара:

 1. Не знам шта бих ја могла да кажем, не знам у коју ја групу спадам. :Р
  Ја спадам у групу оних што су пали са Марса и мисле да су много јаки :D

  ОдговориИзбриши
 2. hahah kako je jako!! :D
  evo ti, slusam je celo jutro, nekako je 'the ultimate answer' xD

  http://www.youtube.com/watch?v=dXtcOsjfsAY&feature=related

  gugluj tekst, ako te mrzi da slusas ;)

  ОдговориИзбриши
 3. "Не знам зашто је општеуврежено мишљење да лепо и паметно не иду заједно, али се усуђујем да кажем да сам живи пример како то у пракси функционише."


  Same here! :D Čudoh(imperfekat) da se ovde ljudi hvale, pa pomislih da i moja pamet i lepota treba da se spomenu.

  (Zapravo mi je samo dosadno) :D

  ОдговориИзбриши
 4. Lepo što si se prosvet(l)io, šteta za višle... A ilustracija je vrh, ili što bi se u žargonu drugog ledenog doba reklo: "prva liga"...

  ОдговориИзбриши
 5. Да кренем редом, ухватио сам пар момената на нету...

  Олујо, претпостављам да си ти од оних за које сам ситна риба, успело ти је да ме прогуташ у једном залогају :)

  Крис, превише добро ме познајеш, бар моју љубав према гуглу и текстовима :D У праву си, то ми је исто и брат причао. Претпостављам да од празног новчаника и пуног срца нема вајде.

  Емотивна, шта ћеш, такве су нам ситуације. Није лоше хвалити се мало, нарочито кад имаш чиме, што ти свакако имаш :) Ја сам друга прича, онај скромни слаткоречиви егоцентрик који све хоће а свега се упорно клони. Лепо је видети те насмејану :)

  Чика Мико, морам признати да сам мало искарикирао, ипак сам их појео док су биле вруће ;) Јао, откад нисам чуо израз "прва лига", баш ми је недостајао. Не знам зашто, али је отац престао да га користи, а баш је имао обичај... Илустрација ме поприлично верно приказује, нисам могао да одолим :)

  ОдговориИзбриши
 6. Мислио сам да сам једини који воли да мења непроменљиве речи по падежима :) Али јеееееј :) Old goog Tomcaa је ту :) Морам ти признати да ми је твој стил у последње време конфузан и да не разумем доста речи, али овај пост ми је баш легао :) И добро је што доручкујеш (кажу да је здраво) :)

  ОдговориИзбриши
 7. Наравно, то што ја не разумем доста речи- то је замерка мојој незаинтересованости за жаргон и хај-тек изразе, није замерка твом стилу (за који мислим да је један од најоригиналнијих које читам)...

  ОдговориИзбриши
 8. Lepe a pametne devojke vole pametne muškarce!
  Moj drug iz škole, inače prelep, stalno je govorio: "Samo čovek bez mašte može da voli lepu ženu." I oženio se - lepoticom. Kvaka je u tome da je pametna, pa valjda i ne primećuje koliko je lepa. :)
  Nemoj da tipiziraš ništa, pogotovo komunikaciju. Iznenađenja su čudnovata.

  ОдговориИзбриши
 9. Стефане, не знам које те то речи буне, реци слободно да знам шта може бити проблем :) Конфузија осликава моју свест, о томе неком другом приликом. Добро да доручкујем? Јесте, трудим се да увек поједем доручак сам. Из ината ником ништа не дам :D Немој толико да ме хвалиш, знаш да сам постао егоиста страшни. Како је дошло до стила, не знам, претпостављам да сам био велики фан неких људи којима не знам имена, а који су то исто радили, нпр. својевремено у Свету компјутера. Волим свој стил, не могу да се замислим без њега :)

  Миљо, разумем ја то, зато и мислим да сам у проблему, у последње време ми се чини да стагнирам у областима које памет покрива. Лепа поента, не знам колико је Ваш друг био у праву, али је, следећи тај пут, постигао свој циљ :) Заслужује моје дубоко поштовање.
  Проблем је што сам временом развио некакав систем оцењивања по првом утиску. Знам да су ту грешке (понекад фаталне) неизбежне, али ми је тешко да му се одупрем. Зато се често и изненадим, ето, синоћ сам чак и себе самога изненадио пар пута, у приступу с другим људима.

  ОдговориИзбриши
 10. Iskreno mislim da si ovo svoje neko stanje savrseno izrazio slikom koja je okacena pored teksta :D

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive