04. март 2011.

У мору неважних ствари...

...пронађите оне које вас испуњавају.

Кад је другима важно нешто, не значи да то и вама треба да буде важно. Ово је реинтерпретација једне једноставне идеје на коју сам наишао код господина Варагића. Суштински онај текст нема никакве везе са овим који управо читате, али га је у неку руку инспирисао.

Шта хоћу да кажем?
Свакодневно сте бомбардовани обиљем рекламних кампања које чине све да вас, најочигледније се користећи вашом сујетом и потребом да будете задовољни, убеде да је оно што вам треба баш оно што они продају.
Колико сте пута рекли: "Хеј, па ово је истина, то ми треба..."? Слажете се, не пуно? Или можда небројано много?

Почео сам да пишем о маркетингу. А моја поента је само да треба да обратите пажњу на своје потребе и да се понашате у складу с њима. Шта вас брига за крему за зубне протезе, ако их не носите? Зашто бисте морали да радите било шта само да се уклопите у друштвене норме?

Једино што свакако не ваља је претеривање, у било чему. Некад вам је све претерано напорно? Колико сте пута одустали од читања текста после три реченице или мање?

Ви не морате прочитати тај текст. Не морате попити ту кафу. Одспавајте, за промену. Радите нешто што вас испуњава.

И немам појма зашто сам ово испричао. Извините на одузетом времену, овај текст је тотални промашај, али ја ћу га објавити као подсетник да не пишем ништа после 22.00.

8 коментара:

 1. Ууу први пример да људи купују све што им се нуди је моја баба. Све њој треба!

  Ја скоро ништа не користим што се рекламира, осим лондине фарбе за косу. :D

  ОдговориИзбриши
 2. Ето, и ти си се фокусирала на маркетинг :) Није то била поента, али добро...

  ОдговориИзбриши
 3. Ja sam izrod. :) Niti imam tv niti nasedam na reklame. Živim u svojoj pećini i jedem sirovo meso :D Ah, da, kafu moram..

  ОдговориИзбриши
 4. Успешно сам вас потопио у море неважних ствари. :)

  ОдговориИзбриши
 5. "Извините на одузетом времену, овај текст је тотални промашај"... a pre toga "Колико сте пута одустали од читања текста после три реченице или мање?"... Tekst je dobarm služio tebi kao podsetnik ili nama kao napisana činjenica, kako god, dobro je. Doneo si zaključke i napisao ih. To je kul. Zašto? Možda ćeš nekom baš ti otvoriti ovim oči, a možda godinama kasnije baš ti sebi pomoći ovim. Razvezala ja priču, uglavnom sviđa mi se. I glupo je da se sutručavaš da objavljuješ.

  "Ви не морате прочитати тај текст. Не морате попити ту кафу. Одспавајте, за промену. Радите нешто што вас испуњава." - win :)

  ОдговориИзбриши
 6. Управо то што је текст прочитан до краја говори о његовој интересантности; с друге стране, постоје врло чудни, крајње апсурдни начини да се читалац подстакне на реакцију :) Ја ћу вероватно после овога наставити да пишем и после 22, то је све ствар тога кад се будим и колико ми се спава; али морам нешто да кажем у своју одбрану, зар не? :)

  Драго ми је да ти се свиђа. Можда си приметила да се ја не устручавам да објавим многе ствари, неке су чиста небулоза (последњи пример је моје набрајање назива 12 месеци на хрватском, писано ћирилицом xD). Не знам ко је шта видео у том посту, и да ли је ико ишта препознао, ја тек сад видим колико је то апсурдно.

  И да, волим да подстичем људе да бивају позитивни и да се ману глупости које их заокупљују и троше им време ;)

  ОдговориИзбриши
 7. Пар пута сам свратио код гдина Варагића али ја заиста не контам какав је то блог. Хтео сам да га читам. Заиста... И видео да је јааако посећен. Али, изгледа ми превише одбојно. А што се тиче маркетинга, приметио сам да се они неки кексеви "Банат" што се рекламирају на Првој продају као луди... Тј. испред полице са њима је био ред људи који је хтео да их купи. И стварно добро изгледају на реклами. А кажу да у продавнцу треба ићи сит. Истина!

  ОдговориИзбриши
 8. Варагић се углавном не бави нашим (овоземаљским?) темама, он је специјализован за неке друге ствари :) Може се научити од њега, ако желиш уопште да учиш све то... Ја бих волео да знам, али ми у исто време и није интересантно, па тако филтрирам ту и тамо понешто. Како ћеш знати ако не учиш, то још нико није смислио, а то би било идеално за мене у овом случају.

  Што се кекса тиче, ваљда мислиш на Банинијеве "Цвет Баната" и још неки други? Добри су, имају потенцијала, и мени изгледају привлачније од нпр. "Домаћице" ове наше коју не знам ко производи беше, а коју иначе ја обожавам :) Ето, изрекламирасмо их мало ;) Не знам да ли ико у продавницу иде сит, пошто се тамо вечито купује нешто за јело... Бар што се мене тиче :D

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive