08. март 2011.

Марс, Венера и друге приче

Драге моје љупке и нежне припаднице женске популације, умало да заборавим да вам традиционално честитам Дан жена, 8. март (данас), а то би била велика брука, заиста. После се сви питају зашто немам девојку.

Желим вам, цвеће наше најмилије, да будете срећне, задовољне и пуноправне, ма како то у овом нашем свету (и оном пре нашега, а можда и оном после нашега) тешко бива.

Кад смо код цвећа, уобичајено је да се вама поклања цвеће за Осми март, не знам због чега, јер нема довољно лепог и вредног цвета који би се с вама могао поредити. Па опет, вас цвеће необично радује, те се стога та традиција већ годинама уназад одржава у животу (отприлике као и моја Осмомартовска посланица).

Нипошто не желим да ово схватите као изругивање. Ипак, данас сам размишљао о ономе "Мушкарци су са Марса, а жене са Венере", не из неког посебног разлога. Ето, ја сам типичан пример човека који је пао с Марса, који је јутрос заборавио да је данас Дан жена, који је заборавио да ће бити сам у кући кад се врати с факултета и који је заборавио све живо, јер и иначе заборавља. Интересантно је да је планета Марс добила име по оном староримском богу рата (тако беше?), као и месец март. С друге стране, жене увек носе са собом нешто што им је још Венера, богиња лепоте и љубави (исте цивилизације) подарила да с поносом носе - лепоту, пркос, недодирљивост... Тако су жене по легенди у инат свима баш на први дан друге недеље месеца марта (месеца бога рата, по коме је и планета с које су мушкарци пали добила име) решиле да се супротставе, да покажу свој понос (између осталог), да изборе нека своја права. У данашњици тај дан обележава се као дан жена, и сваки мушкарац кад се сети с које је гране пао, сети се да је тај дан баш у његовом месецу.

TIL: Жене немају свој месец, али имају свој дан у сред мушког месеца - без жена се не може. Зато, ратници, чувајте своје љупке даме, јер без њих ни ваш месец март, ни осталих 11 месеци немају смисла.

14 коментара:

 1. Дошла су таква времена да не знаш коме да честиташ јер се неко може и увредити. Поред свега, не зна се да ли је дан жена или свих припадница женског пола (или дан мајки?)... :/

  ОдговориИзбриши
 2. Право да ти кажем, начуо сам то јуче први пут, али ја у складу са својом старом добром традицијом којој су ме учили у предшколском и основној школи честитам свим женама, тј, јел'те, припадницама женског пола. Е сад, о чему се заправо ради, немам појма. :)

  ОдговориИзбриши
 3. Interesantne misli :) U sustini sa nama se nikad ne zna, nekome prijaju cestitke a nekome (u koju grupu spadam i ja sama) je to zaista svejedno.
  Banalni primer, probudila me poruka "Umalo da se obrukam i zaboravim. Lepšoj polovini i polu, osobom koja je sposobna da šiti vrstu, rađačici dece, osobi koja je mozak i vrednost svake veze, osobi koja zaslužuje čestike, tebi, sretan osmi mart."... Moja reakcija? Glupost. Ne pronalazim se u nicemu navedenom. Dakle neki besmislen zakljucak: Cestitaj mami, babi, ujni, tetki, drugarice i devojke su jos deca da bi se nazivale zenama. Filozofiram previse. :P

  ОдговориИзбриши
 4. Штоно рече кнез Роган: "Ћуд је женска смијешна работа"... Ја то волим онако, прописно, љепше ми је тако некако. Мада генерално не волим формалне празнике, немам ништа против да их други поштују, упражњавају, и стога се, исто тако формално, прикључим :) Е сад, видиш колико је то распрострањено, можда си приметила да сам и ја написао на почетку "умало да заборавим" :D

  "Рађачици деце" звучи опако, грубо, мислим да постоји реч "мајка" која је много нежнија, а у исто време говори много више... И да, девојке (по мом искуству) ипак воле кад им се посвети пажња за 8. март, е сад - вероватно им сви ови атрибути не пристају, зато ја то мало уопштим и онда је пријатније :)

  Хвала ти за коментар, волим да чујем женска размишљања о свему овоме ;)

  ОдговориИзбриши
 5. Kakav si uvlakač, jebote, sve ti pertle vire :D Meni su cool inače ti praznici, kao muškarci se polome da čestitaju i poklone damama nešto.. Za mene je to praznik majki...Hvala, ipak! Volim cveće mnogo, ono poljsko mi je najdraže :)

  ОдговориИзбриши
 6. Џу, немам пертле, преферирам папуче :Р Не б' знао да ти кажем да ли је само дан мајки, виш да ти је драго, е сад баш у Пољску да идем да ти купујем цвеће, мало га претера... :)

  ОдговориИзбриши
 7. Jesi papučar, vala baš original. Čudo kako nemaš devojku, a takav vrstan papučar. :P

  ОдговориИзбриши
 8. И ја се чудим, ал јбг, таква је судбина горка :)

  ОдговориИзбриши
 9. Zahvaljujem! :D
  A hvala i na komentaru, evo mog odgovora - nemam nista protiv Svetog Polikarpa Smirnskog, nego sam aludirala na Facebook grupu da 8. mart nije Dan zena nego Sveti Polikarp Smirnski, kao da se to potire i kao da je Dan zena verski praznik :s

  ОдговориИзбриши
 10. Хвала на одговору, нисам схватио то у старту јер нисам присутан на ФБ-у већ неко време па не знам шта се дешава :)

  За оне који нису упућени о чему причамо, а хтели би да знају, реч је о тексту Розе празник, код Д. ;)

  ОдговориИзбриши
 11. Ne znam ni ja kako opet zabasah na tvoj blog, posle mnogo vremena, i to baš na ovaj tekst. Oduvek mi je išao na živce i 8. mart, sve sa cvećkama i ostalim rekvizitima, jer toliko malo je toga što je zaista iskreno na ovom svetu, mnogo je tu neiskrenosti i nepravilnosti i nerazumevanja, uključujući i mnoge aspekte muško-ženskih odnosa, ali čitajući ovo, moram da ti priznam, sprečih sebe da se ne raspekmezim, doslovce. :P :) Ima nade za ovaj svet... definitivno...

  Divan tekst. :) Sve ostalo, i više od toga... već znaš. :)

  ОдговориИзбриши
 12. Не знам шта ти је данас, окаснила си неколико месеци :Р Ма нема наде, виш да сви кажу да сам увлакач и да то везе нема с мозгом.

  Захваљујем :) И... Знам :)

  ОдговориИзбриши
 13. Pa naravno da ti ne veruju i da misle da si uvlakač, kad si pornićar u duši, ahaha! :D

  ОдговориИзбриши
 14. Ете ти, свашта исплива на површину с временом. :D

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive