04. фебруар 2011.

Lažne slike

Jeste, volite vi kad vam ja pišem onako, iz ... ne znam kog dela tela. Odmah skoči broj poseta. A kad pišem one duševne moje tekstove, opada... Tako je decembar bio neverovatno jak, a u januaru sam drastično opao. To ide s raspoloženjem.

A nekada davno bio jednom jedan dečak. Sedeo je i pisao. Ljutio se pomalo što to niko ne čita, ali je sedeo i uporno pisao i dalje. Trajalo je to, bogme, dosta. Pisao je totalno random stvari, za svaki dan imao je temu. Teme su bile kratke, jednostavne. Priče su bile što iz života, što izmišljene, ali samo je on znao njihov kvalitet.

Onda su se počeli pojavljivati ljudi. Neki drugi dečak sa druge strane planine, iz ravnice, pratio je to što ovaj dečak piše. Pa devojčica. Ona je znala tog dečaka. Upoznao ih je, i preko njih još neke dečake i devojčice. Sve više, i više. Druga deca su počela da čitaju ono što je dečak pisao.

Dečaku se sve to svidelo. U međuvremenu se i promenio malo. Pisao je drugačije, zrelije, ali mu je ideja ponestajalo. Onaj život koji je živeo naveo ga je na neke stranputice. Pisao je o tom životu... Nije ga voleo.

Ponekad, naiđe neka ideja, kao iskrica koja potpali plamičak i on sagori sa tom idejom. I klanjaju mu se. I vole ga zbog toga.

Sve ređe i ređe... Postao je sujetan. I gramziv. Želeo je da što više dece čita to što on piše, a nije imao ništa da ponudi toj deci. Sve se pretvorilo u gomilu reči i neke brojeve... Statistiku. Smrdljivu statistiku, tako nevažnu. I izgubilo je čar.

Jednog dana dečak je prestao da piše. Svi su ga napustili. Ne znam šta se pre od ta dva desilo, ali nekako istovremeno deca su izgubila interesovanje za dečaka a dečak je izgubio interesovanje za pisanje.

Eto, tako je to bilo sa dečakom...


17 коментара:

 1. ja te čitam, redovno :)
  ne pišem, kad nemam šta da prokomentarišem...

  pusti ti statistiku, piši ;)
  tu smo mi, pratimo.

  ОдговориИзбриши
 2. И ја те читам. Некада прокоментаришем, када се поистоветим, кад налетим на нешто што ми је блиско, кад осетим да је прави тренутак. Ништа се не брини, само пиши. Статистика је само број, ништа више. Ти си МОЈ први читалац - немам намеру да те запоставим.
  И немој ту нешто да ми пишеш латиницом, из протеста. :)

  ОдговориИзбриши
 3. Baš sam egoista, zar ne?

  Sandra, drago mi je da te vidim ovde. Iskreno, malo sam zapostavio tvoje tekstove, maločas navratih i odmah mi padoše oči na Školu bloga. Nešto se sa mnom dešava... Hvala što pratiš :)

  Lowlander, kako da napišem tvoj nick ćirilicom? Ej kakav ti je ovaj komentar, kao da kažeš "Ne brini, ja ću te držati da ne upadneš u provaliju" ili tako nešto. Danas mi je latinični dan na blogu :)

  Emotivna, sam on naleti s vremena na vreme tako... Bravo za njega. I hvala i tebi što pratiš.

  ОдговориИзбриши
 4. Ово је врло озбиљна тема на коју сам више пута кретао да напишем пост а можда то сада и учиним :) Искрено, нема шта :)

  ОдговориИзбриши
 5. Stefane, kako želiš. Ovo mu dođe kao neko razotkrivanje, a? Znaš da da nije bilo tebe ko zna kad bi se bilo šta na ovoj adresi pokrenulo s mrtve tačke. Hvala ti :)

  ОдговориИзбриши
 6. Напиши - Дарко. Ник је ту формалности ради.
  А ово није требало тако да звучи. Хтео сам само да кажем да имаш посвећене читаоце, те да сам један од њих. То је увек лепо чути, ако мене питаш. ;)

  ОдговориИзбриши
 7. ToMЦе, ја то исто могу да кажем за тебе :) Да није тебе било, вероватно не би било ни мог блога (више) :)

  ОдговориИзбриши
 8. Е ТОмцее, да ти одмах кажем: Сереш много.
  Виш да имаш људе што те читају. Је л јасно.

  ОдговориИзбриши
 9. Ja te ne čitam :P
  P.S. odlično ti ide ovo gubljenje interesovanja za pisanje :D

  ОдговориИзбриши
 10. Milice, pratiš me poprilično dugo, znaš šta latinica kod mene može da znači :)

  Stefane, eto tako, održali smo se zajedno :)

  Olujo, ne seri. I da, vidim :)

  Džu, znam da me ne čitaš, nisi morala da se trudiš da ostavljaš komentar :P Pa mora nečim da se poveća čitanost ;)

  ОдговориИзбриши
 11. Pa, da, ne čitam te, ali ti zato redovno komentarišem, onako random :D I još sam ti u vrhu komentatorske liste. ;)

  ОдговориИзбриши
 12. Pretpostavljam da je ova pričica dobar teaser za sve očajnike koji žive od statistike i aplauza. Ili, rekla bih, u tom slučaju, manite se ćorava posla, pisanje nije za vas. ;)

  ОдговориИзбриши
 13. Добар јер је писан личним искуством. :)

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive