09. фебруар 2011.

Пут за југ

Не много далек, али ипак пут. Време је да се обиђе завичај.

Rural Highway
Copyright by Comstock, Inc. 2000
Сутра је последњи (надам се) испит у овом семестру. После њега, модерно речено, палим гајби.

Да бацим осврт на претходних месец дана... То је 30 постова без овог. Делује као да сам сваког дана писао нешто, што није истина, али било је дана када сам објављивао и више него што треба.

Судећи по посетама, овај месец обележило је моје отварање новог блога, на коме сам, нажалост, објавио само два текста. Имао сам пар идеја које сам планирао да реализујем, али ништа од тога није испало. Овог месеца сам се ипак више бавио пискарањем на неке слободне теме, а не ускостручне.

Необјашњиви (?) феномен је да је други по посећености мој текст који има наслов на немачком... Интересантно је да има само 8 коментара, а тако велику посећеност. Вероватно јер су читаоци налетели на њега путем оне, ових дана тако популарне, SEO. Међутим, претраге кажу другачије - ниједна на немачком. Сад кад погледам тај текст, јасно ми је зашто је био успешан. Баш, баш је ведар и оптимистичан. Диван :)

На трећем месту ми је онај после рапорта, када ми се спавало. Ту су неки моменти о порно индустрији и сличним стварима... Четврта је песма на француском од пре пар дана. Волите ви занимљиве садржаје :)

Остали су више-мање једнако (+-=) читани, али кад видим наслове, проваљујем да овај месец уопште није био лош. Било је успона и падова, али креативност свакако није (осим у неким моментима које нећу заборавити) изостала. И још једном (једном?) се показало да нема добре приче без доброг бедака.

Доста сам импровизовао, пробао неке нове форме, гледао кроз неке друге призме... Пробаћу да наставим тако.

Одрадио сам и редизајн блога, и то не једном већ више од 2 (!) пута. Последње измене су рађене данас. Штриц-штриц се проширио и на ФејЗбук у облику странице обожавалаца (или вентилатора?), хвала свима који ме читају тамо и слободно можете да проширите вест, пошто ја немам пријатеља :Р

Истрабуњах нешто сада, јер не знам кад се видимо поново. Знате већ каква је ситуација у Параћину, а ја не волим кад неко пати због мене и не зна где сам, па сам хтео да вам се јавим ;)

Остајте ми здраво, љуби вас ваш чичко* :)

--

*Штриц-штриц преведено на македонски помоћу регионалног преводиоца је Чичко-чичко

11 коментара:

 1. Би ти добар месец инди:д. Био си активан, што је добро, јер се издепримирам кад дођем (а у последње време сам баш често ту), а нико ништа да напише.

  Па, чичко, здрав био, лепо се проведи у завичају и јави се каткад! ;)

  ОдговориИзбриши
 2. Да бре, заборавио сам да сам и на линукс прешао ових дана :)) Шта мислиш како је мени, по цео дан гледам у feed reader и само чекам да се промени бројка, ал оно никако :(

  Хвала друже, јавићу се чим смогнем снаге (интернета) ;)

  ОдговориИзбриши
 3. Срећан пут Чичко. :)

  Хах, знам како вам је. Никад ништа нема ново.

  Узгред, планирам да убацим линукс на виртуал бокс...да га пробам. Па ћу се јавим ако буде неких проблема. :)

  ОдговориИзбриши
 4. Хвала, хвала :)

  Да, хронични смо зависници од нових текстова...

  Пробај, али проблеми наилазе у зависности од потреба, тако да ако хоћеш да видиш како би ти стварно било - испробај све чега можеш да се сетиш ;) Узгред, линукс има добру подршку заједнице, за скоро сваки проблем на који сам налетео за ових неколико дана (а било их је...:)) нашао сам решење врло брзо.

  ОдговориИзбриши
 5. Čičko, sviđa mi se onaj tviter ptičko! I,napokon si se setio da kačiš malo slike. JEEEE! :))

  ОдговориИзбриши
 6. Čičko :) uživaj u zavičaju i odmori se malo, napuni baterije za dalje! :*

  ОдговориИзбриши
 7. Џу, свиђају ми се твоје риме ¦D И да, контам да се неки људи и на сличице примају, за разлику од мене :)

  Ивана, хвала, наравно да хоћу :*

  ОдговориИзбриши
 8. Лепа рекапитулација. Искрено, објављујеш темпом који не могу увек да испратим. То не значи да у твојој хиперпродукцији нема квалитета, већ да у мом распореду нема увек довољно времена (чак ни за мој блог). Помало ме хвала грижа савести кад видим како си написао аутора те слике аутопута... Ја објављујем слику уз сваки пост али никад и име аутора или линк... Зацрвенео сам се :/ :)))

  ОдговориИзбриши
 9. Само полако, Стефане, доћи ће период кад нећу објављивати ништа неко време (а можда је већ и дошао), па ћеш моћи фино да се науживаш у старијим непрочитаним текстовима ;)

  Залажем се за бесплатне садржаје на нету, али полазим од себе при поштовању лиценци за коришћење, јер очекујем да и други поштују моју лиценцу... Тамо где је не пронађем - није моја кривица :)

  ОдговориИзбриши
 10. Ааа лепо што је испитима за сад крај.
  Велики је то притисак !
  Јави се кад се врнеш!

  ОдговориИзбриши
 11. Лепо, ако је крај :)

  Јавим се и пре, сигурно... Мислим, јављам се, зар не? ;)

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive