14. јул 2010.

Фалширана сећања

Отишао сам тамо. Нећу да вам причам како ми је било. Нисам био пијан толико да заборавим шта се дешавало, али свеједно нећу да вам причам.

Рећи ћу вам да мрзим бирократију. Ништа ново, сви је мрзе, нарочито кад морају да се ухвате с њима у коштац.

Рећи ћу вам да је правда релативна ствар. И то већ знате... Не знам колико је спора и достижна. Не знам ни шта је правда. Не знам ни зашто ми је то пало на памет.

Рећи ћу вам да има превише неписмених спикера. Ко ли им даде радно место?!

Рећи ћу вам да сам уморан толико да ме нешто тера да се пробудим раније него иначе. Не знам шта је то.

Рећи ћу вам да је ћутање злато. То вам је неко већ рекао? Јесте, верујте.

Рећи ћу вам да сам се јуче фрапирао кад сам чуо песму чији је стих "Кћери моја, милија од злата"... Како неко може да воли злато, па још и то да наглашава на овако одвратан начин?!

Рећи ћу вам да не волим злато. Не волим ништа што је сувишно. Не волим што нас упорно терају да све посматрамо кроз новац. Мрзим капитализам. Ваљда зато и не умем прописно да наплатим.

Неке ствари вам нећу рећи. Не морам, већ сами знате.

Понекад ћутим. И обично одаберем погрешан тренутак. Такав је живот.

Енде.

7 коментара:

 1. Ма, боли те брига! Важно је да си преживео и то. :)

  ОдговориИзбриши
 2. Помислио сам да је ово још један пост у коме нећу ништа схватити, али ипак сам схватио доста тога. И око многих ствари се слажем. И ја сам један од оних који не умеју прописно да наплате. А поред неписмених спикера, много је и неписмених уопште, нарочито оних који не би смели да буду неписмени. Јуче на Пинку најава за филм "Плеши САМНОМ". А у титловима шпанских серија, преводиоци још увек мешају ЈЕ Л' и ЈЕР. Смешно-страшно.

  ОдговориИзбриши
 3. Ako ćeš ti da ćutiš ni ja neću da ti kažem da te razumem.Jok,uopšte neću ni da komentarišem tvoj post.

  ОдговориИзбриши
 4. Хари, осећам се као да сам нешто врло важно пропустио док сам био тамо. О томе сам размишљао чак и за све то време проведено на путовању. Чак сам и са Владимиром (који се овде појави једном у шест месеци) причао о томе. Не знам, нешто сам зајебао.

  Стефане, као будући новинар или шта ли ћеш већ тачно бити (ако не прођеш на глуми) потруди се да људима с којима радиш повремено скренеш пажњу на писменост ;) О среброљубљу смо обојица писали, ту се разумемо.

  Кајзеру, ипак си нешто рекао. Као и ја, уосталом. Једном приликом си ми рекао још нешто. Сећам се тога и већ полако крећем да се питам да ли си ме ипак пронашао...

  ОдговориИзбриши
 5. Nemoj da mi se uvrediš, ali pošto je već reč o pismenosti, onda da prokomentarišem, dobronamerno, pravilno je rećiću.

  ОдговориИзбриши
 6. Не бих се сложио са тобом. Код глагола који се завршавају на -ћи, футур се пише раздвојено у оба облика. Тренутно немам валидни извор (тј. званични документ о_О) који би то потврдио, али сва моја досадашња сазнања указују на ово правило...

  И не бих се увредио ни у ком случају, знаш да волим да учим :)

  ОдговориИзбриши
 7. Ja sam proverila, u pravu si, izvini, eto ja sam se malo opismenila zahvaljujući tvom tekstu, postigao si nešto, vidiš! :)

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive