13. јун 2010.

Други дан

Пола килограма посебне у комаду, топљени сир са феферонима, хлеб стар 4 дана. Кореја јуриша на Грчку, Грци спори као пужеви. Резултат - заслужених 2:0. Два литра швепса од тангарине - мандарине. Вувузеле још увек доминирају.

Аргентина - Нигерија (1:0), утакмица коју сам са задовољством испратио од почетка до краја. Добар фудбал, изврсни техничари, брза и неизвесна игра, превише неискоришћених прилика и невероватни голман Нигерије који је бранио све што се одбранити могло. Скидам капу и навијачима који су се, први пут на овом првенству, чули у неким тренуцима гласније од дуваџија. И да, дуваџије нису могле чак ни химне да испоштују. Срамота.

Још мало саламе и сирца, стигао је брат и донео пиво. Светло. Нисам га пио. Цео дан покушавам да пишем пројекат, напокон сам почео. Утакмица са неочекиваним исходом - Енглеска вс. Есаде (1:1). Диван фудбал на почетку, а онда уфитиљење од стране Енглеза. Гринова катастрофична грешка (Енглези ове године имају добре све играче осим голмана) за 1:1. Видно и вечито незадовољни Капело и срећни Амери.

Све се одвија неким чудним током. Узео сам да пишем пројекат, коначно. И имам страшан проблем - неће да ми се исцртају стрелице (правим пикадо - игрицу). И немам појма како да га решим.

Сутра за кога? За Србију! Да видимо и то чудо. Овога пута идем колеги да заједно скачемо и деремо се на телевизор, коментатора, играче, тренера и дебиле који дувају у вувузеле. И наравно пиво.

Није баш право време да се ради било шта, ово светско првенство...

5 коментара:

 1. Koliko vidim, dobro se zabavljalo :) Počevši od hrane, pa do programa na tv-u ;))

  Samo uživaj! Slažem se da nije pravo vreme da se radi! Najradije bih negde da se brčkam, ali ima vremena.

  Hehe, skakati, drati se na tv, komentatora, igrače, trenere i razne debile hehe... Davno to nisam radila. Moraću da se priključim uskoro.

  Veliki pozdrav

  ОдговориИзбриши
 2. Е, заборавих да ти се захвалим за оне силне коментаре! :)

  А што се тиче фудбала, једва чекам да видим наше! Напред плави (црвени, whatever :D)!

  ОдговориИзбриши
 3. Prethodnih nekoliko postova sam pročitala,ali na fudbal nemam šta da iskomentarišem.Alergična sam na svetsko prvenstvo jer su onda svi naši muškarci više zaljubljeni u TV nego u nas :)

  ОдговориИзбриши
 4. "уфитиљење од стране Енглеза" - хаха прејако :D

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive