13. фебруар 2010.

Отлепих од среће

Свима вама је добро позната радост када вам стигну "службене пошиљке" које садрже најчешће рачуне, можда понеку пријаву или позив на суђење итд. Сваког месеца чекате дан када ћете видети колико сте потрошили и колико, у нескладу са тим, треба да платите, а све то да би се боље испланирао ваш микробуџет (или макробуџет?). Било како било, наишао сам на рачун за интернет претплату, што је поприлично стандардно и на шта никада нисам обраћао посебну пажњу, јер сам обично (пошто не живим сам у кући) наилазио на већ отворен рачун - налог за уплату, на коме ништа нисам ни могао да приметим. Овога пута пронашао сам запаковану варијанту и, приметивши да није "стандардни" коверат, потражио упутства (иначе већ добро знате да сам ја, како бих то назвао, "упутство-фрик", тј. шта год да први пут видим ја прво јурим за упутством) како да га отворим.
Натпис "пресавити и отцепити" (на неким другим рачунима пише и "отцепити по перфорацији") ми је био већ уобичајен и то сам урадио. Остало је да урадим још једну акцију и то је то... У горњем десном углу писало је ово што ћете видети на слици:

Пошто сам и стари хејтер, после овога сам отлепио од среће што могу да пишем о елементарној неписмености људи који раде у јавној служби.
Ето тако... Немам појма шта ми је ово требало, али баш ми је симпатичан тај њихов лепо упаковани пакет и морао сам то да поделим са вама.
Уздравље!

2 коментара:

  1. Мислио сам да сам о правопису чуо све, али онда ме је изненадио мој цимер који ме је питао да ли се пише ОПЕТ или ОПЕД...

    Стварно ћу отлепити једном...

    ОдговориИзбриши
  2. ¦D
    Стварно не знам шта да ти кажем, овако нешто први пут чујем и свакако си ме изненадио колико и он тебе :O Мада сам се насмејао до суза, овако нешто је типичан црни хумор, а изгледа и део наше реалности против кога ће нам бити све теже да се боримо.

    ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive