11. децембар 2009.

Наставак... (објашњење претходног текста)

ОК, можда сам мало претерао јутрос, било је у жару борбе.
Ко зна шта сте ви и како разумели из претходног текста. Ево да мало објасним своје ставове.
Нисам сепаратиста и не заговарам отцепљење Војводине. Поента приче (оно што сам рекао да сам за уколико је већина за) је да држава не сме да дозволи да већина Војвођана буде за отцепљење. Како ће то извести? Добром политиком можемо навести горе наведене да остану у саставу Србије. Лошом политиком и оштрим условима само ћемо им утерати инат у кости и они ће свакако све више и више бити за отцепљење.
Патриота сам и волео бих да Србија буде целовита, јединствена и да нема унутрашњих подела. Међутим, овако како је сада тешко да може опстати у таквом стању.
Хајде да сви заједно радимо на томе да сви делови земље раде и развијају се подједнако. Не вреди плакати над просутим млеком, ако се већ деси све како се може десити, онда макар и по цену отцепљења не пристајем на грађански рат.
Ето, толико о Војводини.
О Косову и Метохији већ сам све рекао. Београд (и остатак српског дела Србије) је ту да помаже Србима на КиМ да преживе, наравно, не признајући врховну "косовску" власт. Међутим, наша влада не може да диктира свом становништву шта ће они чинити по државним питањима, посебно зато што доле немају никакве ингеренције. Ето, толико о Косову и Метохији, бар док се нешто не промени.
Хвала на разумевању... И изнесите своје мишљење.

2 коментара:

  1. Пријатељски савет :) Не бави се политиком, има лепших тема :)

    ОдговориИзбриши
  2. Хвала за савет, узећу у обзир... ¦D

    ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive