08. октобар 2009.

Бомба?!


Осми октобар две хиљаде девете...
Поново бомба на Бранковом мосту...
Поново лажна дојава.
У последње време све чешће су неке претње и дојаве. Ово није претња, ово је само угрожавање јавног реда и мира. 45 минута био је блокиран саобраћај. Наравно, блокиран је тек десет минута након што је дојава стигла, јер дотле није било полиције... А могло је и да се деси "кабум", да је неко заиста желео да разнесе мост. Чак не знам ни зашто би дојављивао и узнемиравао народ, ако већ хоће да га сруши?!
Никада ми нису били јасни ти терористи. Мислим, ни терористи, ни "терористи". Ови други ваљда само хоће пажњу. Па и ови први све раде због пажње и неких својих циљева. Осим - ако хоће да завладају светом. Онда то није скретање пажње. У ствари и јесте.
Цела прича се врти око пажње.
Зашто се каже за неке ствари да су бомба? Да би се привукла пажња. Рецимо, најпознатији пример је када нека особа женског пола изгледа да ти се диже коса на глави, називају је бомбом... Има Едо и песму о томе. Потражите, је, има и више римејкова (тј. ремикса).
Има и новинарских бомби. Често су новинарске бомбе у ствари новинарске патке. Пуштена је прича само да би се привукла пажња људи... О, поново та пажња.
Наравно да овде нисам мислио на бомбе које се постављају новинарима на прозоре, већ на оне бомбастичне наслове у новинама. Свим новинама, не само таблоидима. Прочиташ наслов и помислиш свашта, купиш новине да видиш, кад оно - ништа посебно. Нека уобичајена глупа вест.
Бомбастични наступи су интересантни управо због тога што служе да привуку пажњу. Међутим, од правих бомби треба бежати... Могу бити опасне.
Немам шта више о овој теми рећи...

3 коментара:

 1. Joj, нама је било супер кад су биле дојаве о бомби у школи, па смо се извлачили са часова ;)

  ОдговориИзбриши
 2. Ми смо једном имали дојаву у гимназији, баш кад нам уопште није требала... Али требала је овима који су дојавили :)
  Мени је то глупо, кукавички итд.
  Не знам да ли си чуо за оног лика који је направио лажну дојаву да је у КБЦу постављена бомба зато што је каснио на посао (а иначе ради у некој тотално десетој фирми), како би се оправдао код шефа да је била гужва и није могао стићи на време... Бизарни мозгови

  ОдговориИзбриши
 3. Па добро... Људи воле да се нешто дешава... ;)
  Нисам чуо за тај случај!

  ОдговориИзбриши

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive