11. септембар 2009.

Млади истраживачи

...изашли у град, стандардно. Као и увек се окупили, овог пута у прилично комплетном саставу (обично нас је мање). Један од нас, зваћу га вођа истраживача (иако то нема никакве везе са стварним животом, него прикривам идентитет на његову молбу), био је прилично нервозан. Кренули из центра ка пекари на периферији и успут нам се поверавао... Тек - наиђосмо на поприлично велику бубашвабу (нестандардно велику, нисам чак сигуран ни да је стварно била бубашваба или тек неки други тврдокрилац). Познати по томе што воле да играју фудбал бубашвабама на сред улице кренули су да се додају. Онда је шутнута на коловоз и вођа је дошао на идеју да сачекамо и одгледамо кад ће да је прегази неки ауто. Већина у овом случају није имала право гласа јер смо били физички надјачани, а не би било фер да га наљутимо још више :)
Наместио је на једној страни. Гледали смо - један ауто, други... Промашаји. Онда мало подешавања позиције па опет... Прође пар комада... Буба крене да се миче. Он је мало притисне одозго и она стаде :)
Било је још промена положаја.. Много је аутомобила прошло, неки са леве, неки са десне стране, али ниједан да је прегази. Некима је било досадно, некима је било жао бубе... Али зна се ко је главни, а ионако нисмо имали шта да радимо.
Почели смо да се кладимо колико ће још морати да прође пре него што неко пређе преко бубе. Пратећи кретање аутомобила прогнозирали смо да ли ће неки погодити мету.
Ако је пијан, има шансе... Али ако зна да вози - тешко...
И тако даље... Догурали смо до двадесет и већ почели да се питамо да ли смо нормални. Међутим, негде двадесет и други - трећи ауто је прошао и чуло се крц, после чега су нервни завршеци у буби активирани. Мисија је била остварена, а прерачунавши резултат, схватили смо да је вероватноћа да буба онако позиционирана на улици може да буде згажена у нешто више од 4% случајева (тачније 4.55% заокружено на две децимале).
Имамо и видео клип али због ауторских права и наравно инсистирања на анонимности неће бити објављен... Ова прича је овде на инсистирање вође да се објави јер је желео да види како ће то изгледати :) Нисам баш имао инспирације данас, неће се наљутити што је све ово без везе... Обећао сам, а обећања испуњавам ;)


Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive