27. јун 2008.

Суперхерој данашњице...

Има на Фејсбуку (није да га рекламирам, али волим га... http://www.facebook.com) много различитих апликација. Неке су интересантне, а неке су ту само да заузму простор на профилу... Елем, има више апликација које питају о суперхеројским моћима, а има и једна која служи тренирању и увећавању способности у борби против злих сила (за почетак су то улични пишачи, али после ствар постаје веома озбиљна). Како би изгледао суперхерој данашњице?
Знаш оно, да имам натприродне моћи, прво бих узео невидљивост... Не знам зашто, али то је јако добра ствар... Кад желиш да се сакријеш, ништа лакше - само урадиш ХОП и ето, нема те... Онда бих узео хипербрзину... Створиш се нигде ниоткуда... И нико нема појма где си... После бих се позабавио, рецимо, неком менталном способношћу... Не знам да ли је боље у том случају читање мисли или можда телекинеза... И предвиђање будућности... Тек онда би можда дошла натприродна снага... Или нешто томе слично што би служило за случај потребе... Итд.
Суперхеројске моћи, како год окренуо, вероватно не бих користио низашта корисно, једино за своје задовољство... Нпр. невидљивост може да се искористи на јако много начина... Као и хипербрзина. Да не говоримо о телекинези или телепатији... Шта би ти радио да имаш моћи суперхероја а да смеш да их користиш за шта год хоћеш (ниси ограничен рецимо само на добро за друге, као што су вештице у "Чарима" или томе слично)? Живот је и овако досадан и све је већ испробано, само ти треба моћ суперхероја... :)
Да се вратимо на данашњицу: данашњи суперхерој морао би за почетак да среди мало међудржавне ствари... Да сјебе све оне који хоће ратове, да би се оформио мир у свету (не мир као "САД СЕ НИШТА НЕ МОЖЕ ПОМЕРИТИ, ЗАВЛАДАО ЈЕ МИР" него једноставно стање без ратова)... Даље, мало би се требао позабавити постојећим и непостојећим државама (НАРОЧИТО КОД НАС)... Онда би се могао позабавити тиме да, рецимо, подели оне милијарде које неки имају онима који немају ништа. Онда да отвори гомилу нових радних места, да повећа фонд за пензије, да изгради путеве, мостове, болнице, школе, факултете... Да школарина свуда буде бесплатна... Кад боље размислиш, и суперхероју би се живот смучио за највише два сата, а камоли теби, зар не? Да не говорим о себи...
Е сад, што би рекао Лане, не знам зашто сам ово испричао, али ко зна... Можда некоме затреба... У сваком случају не шкоди, а чим не шкоди значи да користи, је л` да? :)

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive