17. јун 2008.

Опамећивање...

Наслов каже да је реч о јако великој ментално-физичкој промени... Шта у ствари то значи?
Опаметити се... Значи ли то променити навике? Неки би рекли не... Али у овом случају свакако да... О чему је реч?
Све више из дана у дан проваљујем да ништа не радим... Неки би рекли: "Благо теби, ништа не радиш, немаш обавезе, бла, бла...". Међутим, то што ништа не радим није добро за мене... Јер губим сваку радну навику коју сам иоле имао, а свима је добро познато да се радна навика најтеже поново стиче.
Поврх свега, појављују ми се рупе у знању... Рупе које не смем себи да дозволим. Због чега? Слушао сам оца и схватио да је у праву. На факсу који желим да упишем нема провлачења; поред тога папрено је скуп за мој појам... Дакле, мора да се ради, и то много, да бих могао да га завршим како треба. Има ствари које радим одлично; има ствари које једноставно ни да бекнем (а исто су ми из струке), јер нисам научио. А могао сам... Радило се на томе добар временски период.
Е, као што се да приметити, ТоМЦаа почиње да мења навике. Поврх тога, за распуст ме чека попуњавање свих рупа у знању које имам како бих могао да прођем лакше кроз четврту годину. И касније... Да ме не би целог живота кад год треба да се одради нешто пратило упутство; чујеш проблем и одмах знаш поступке (по могућству више њих) за решавање...
Све књиге везане за матиш, физику и информатику које вам не требају (а углавном се односе на средњу школу и факс), можете депоновати код мене, добродошле су. Кренуо сам да пребацујем Збирку задатака из математике 2 (Вене Т. Богославов) у .пдф формат, завршићу до четвртка. А после креће вежбање (ионако остајем на распусту, напокон)... Хвала унапред..
А да, ТоМЦаа се враћа блоговању (сада има више времена), па и ако не буде ништа занимљиво, имам неке причице које ће вас можда интересовати, па ћу њих да постујем једну по једну... :)

Нема коментара:

Постави коментар

ТоМЦии ће бити драго да прочита и ваше мишљење о овој причи... Будите слободни да коментаришете по свом нахођењу.
НАПОМЕНА:
Спамери и остали мал(в)ерозни биће перманентно избрисани, стога их молим да не кваре ТоМЦиино расположење!

Blog Archive